Visar produkter från AFX

AFX

AFX föddes från en växande missnöje med tillståndet i motorcykelhjälmindustrin. Under mitten av 90-talet ansåg företagets grundare att konsumenterna fick mindre hjälm för dollarn än någonsin tidigare eftersom priserna blåste upp årligen utan några konkreta innovationer eller förbättringar för att motivera dem.

Med utgångspunkt från en ”rent hus” -strategi gick AFX in på den nordamerikanska marknadsplatsen hösten 1996 med en produktlinje på 8 prisvärda, fullständiga modeller. Även om det är enkelt i konceptet att ge kunderna en maximal ”bang for the buck”, kräver detta tillvägagångssätt för produktdesign kontinuerliga förbättringar och innovationer inom hjälmdesign och förbättringar av tillverkningskapaciteten. Under de senaste tio åren har AFX visat sig vara upp till utmaningen och alltid stanna ett steg (om inte mer) före tävlingen.

Till skillnad från hjälmtillverkare som arbetar med agenter och återförsäljare, säljer AFX sina produkter uteslutande till distributörer och endast till en per land. I sin tur säljer dessa exklusiva distributörer direkt till detaljhandlare.

Genom att bedriva affärer på detta sätt har AFX kunnat eliminera ytterligare nivåer i leveranskedjan som endast bidrar till uppblåsta priser och en bredare koppling mellan företaget och dess kunder. Genom att undvika onödiga mellanhänder kan AFX erbjuda ledande hjälmar till överraskande överkomliga priser.

Sedan det första året har AFX utmärkt sig för att hitta rätt balans mellan hjälmens elegans, funktionalitet och prisvärd eftersom produktserien har expanderat till att omfatta dussintals erbjudanden. Som sådant har företaget haft en stark och jämn tillväxt, delvis tack vare ett starkt distributionsnätverk i USA och Kanada, liksom det entusiastiska svaret företaget har fått från återförsäljare som har funnit att AFX-hjälmar inte bara är kvalitetsprodukter, men heta säljare.

AFX North America Inc. är en familjeägd och driven tillverkare av motorcykel-, ATV-, skoter- och snöskoterhjälmar. Företaget Cerritos (CA, USA) och London (ON, Kanada), som grundades 1996, har haft en exceptionell tillväxt och är idag en av de bästa hjälmleverantörerna för den nordamerikanska marknaden.

AFX är född från en växande missnöje med tillståndet i motorcykelhjälmindustrin. Under mitten av 90-talet ansåg företagets grundare att konsumenterna fick mindre hjälm för dollarn än någonsin tidigare eftersom priserna blåste upp årligen utan några konkreta innovationer eller förbättringar för att motivera dem.

Med utgångspunkt från en ”Allt från grunden” -strategi gick AFX in på den nordamerikanska marknadsplatsen hösten 1996 med en produktlinje med 8 prisvärda, fullt utrustade modeller. Även om det är enkelt i konceptet att ge kunderna maximal ”bang for the buck”, kräver detta tillvägagångssätt för produktdesign kontinuerliga förbättringar och innovationer inom hjälmdesign och förbättringar av tillverkningskapaciteten. Under de senaste tio åren har AFX visat sig vara upp till utmaningen och stannar alltid ett steg (om inte mer) före tävlingen.

Till skillnad från hjälmtillverkare som arbetar med agenter och återförsäljare, säljer AFX sina produkter uteslutande till distributörer och endast till en per land. I sin tur säljer dessa exklusiva distributörer direkt till detaljhandlare.

Genom att bedriva affärer på detta sätt har AFX kunnat eliminera ytterligare nivåer i leveranskedjan som bara bidrar till uppblåsta priser och en bredare koppling mellan företaget och dess kunder. Genom att undvika onödiga mellanhänder kan AFX tillhandahålla ledande hjälmar till överraskande överkomliga priser.

Sedan det första året har AFX utmärkt sig för att hitta rätt balans mellan hjälmens elegans, funktionalitet och prisvärd eftersom produktlinjen har expanderat till att omfatta dussintals erbjudanden. Som sådan har företaget haft en stark och jämn tillväxt, delvis tack vare ett starkt distributionsnätverk i USA och Kanada, liksom det entusiastiska svaret företaget har fått från återförsäljare som har funnit att AFX-hjälmar inte bara är kvalitetsprodukter, men heta säljare.

Produkter från AFX finns i kategorierna MC-hjälm, Reklam, Packning och Elektronik.

Se bara produkter som passar din motorcykel