Visar produkter från Airoh

Airoh

Airoh föddes ur önskan att göra kvaliteten, säkerheten och innovationen av en hjälm designad för väg- och off-roadmästare tillgängliga för alla motorcykelentusiaster

Antonio Locatelli måste ha tänkt på detta när han grundade företaget med sitt efternamn 1986.

I mer än ett decennium förfinade han sin talang och färdigheter för att utveckla Locatelli S.p.a. och fokuserade på tillverkning av hjälmar för några kända märken i branschen.

1997, efter att ha fått omfattande kunskap och fördjupad medvetenhet om produkten och marknaden, beslutade han att lansera Airoh-varumärket.

Uppdraget är kristallklart: gör kvaliteten, säkerheten och innovationen av hjälmarna reserverade för åkare tillgängliga för varje motorcyklist.

Airoh strävar oavbrutet efter högsta kvalitet och gör det så att ingen sten är omvänd.

Ljuset som skiner i ögonen på den mest framgångsrika mästaren är detsamma som det i ögonen för unga som gör sina första drag i tävlingsvärlden.

Team Airoh, som består av tidigare proffsåkare och kända experter i och utanför branschen, hjälper dem med samma värden att uppnå sina drömmar och ambitioner.

Processen bakom att utveckla en hjälm slutar aldrig för Airoh, söker alltid efter excellens och ständiga förbättringar.

Hjälmen startar från en idé, genom en 3D-modelleringsprocess och efterföljande simulering av dess förmåga att absorbera stötar via FEM-tekniken (Finite Element Method); vindtunneln används för att testa dess aerodynamiska effektivitet, ventilation och ergonomi.

Komponenter genomgår sedan gjutningsfasen och följer olika processer beroende på det använda materialet. Fördjupad kunskap gör det möjligt att välja den lämpligaste proceduren för varje förening.

Ånggjutning är det bästa sättet att skapa polystyrenskal, medan en speciell formsprutning används för att bearbeta HRT (High Resistant Thermoplastic) med en sofistikerad smältteknik. Slutligen är ädelkompositfibrer och 3K kol lagrade för hand, vilket intygar hantverk av en process där människan räknar mer än en maskin.

Målning och applicering av UV-beständiga dekaler, infogning av hand sömda innerfoder gjorda av modernaste material förbättrar produktens kvalitet och utseende.

Den mänskliga faktorn kommer alltid att råda hos Airoh: längs monteringslinjerna kontrollerar högt kvalificerad personal ständigt kvaliteten under monteringsfaserna och ingriper för att regelbundet upprätthålla de högsta standarderna som Airoh följer.

Maskiner tar istället över när överensstämmelse med säkerhetsparametrarna som anges i nationella och internationella föreskrifter måste kontrolleras. Det interna Crash-Lab utför strikta tester som briljant överskrider de standarder som fastställs i säkerhetsrelaterade lagar och intygar den absoluta spetskompetensen för varje enskild Airoh-hjälm.

Produkter från Airoh finns i kategorierna Off Road Gear och On Road Gear.

Se bara produkter som passar din motorcykel