Visar produkter från AUTOLITE

AUTOLITE

Autolite eller Auto-Lite är ett amerikanskt märke av tändstift och tändtrådar. Autolite-produkter säljs i USA, Kanada, Mexiko och Australien. Fram till 2011 var Autolite-varumärket en del av Honeywells fordonsgrupp för konsumentprodukter, tillsammans med FRAM och Prestone.
Autolite®-berättelsen började 1911 när två små företag började producera vagnar och blev en blomstrande tillverkare av bildelar på 1930-talet. Men dess historia som tändstiftstillverkare började 1935 när Royce G. Martin, ordförande för Electric Autolite Company, utrustade och bemannade ett labb för att utveckla den första Autolite tändstiftet. Ledare för projektet var Robert Twells, en keramisk ingenjör, som ivrigt forskade på aktuella patent och keramisk isolatorteknologi. Med en handfull ny föredragande och anställda tog det bara några månader innan Electric Autolite Company hade en tändstift tillgänglig för distribution. Autolite hade omedelbar framgång, eftersom märket levererade tändstift och andra tändningsdelar till välkända fordonsledare inklusive Chrysler, Studebaker, Packard och Willys.

Produkter från AUTOLITE finns i kategorierna .

Vi hittade inga produkter i produkter, vi lägger kontinuerligt in tusentals produkter så framåt maj månad kommer du hitta många fler produkter som passar din motorcykel.

Se bara produkter som passar din motorcykel