Visar produkter från Hinson

Hinson

1992 grundade Wayne Hinson Hinson Clutch Components. Wayne var en allmän handelsentreprenör och hade en extrem passion för motorsport och tillbringade större delen av sitt vuxna liv för att driva den passionen i form av dragracing, motorbåt och naturligtvis terrängmotorcykling och ATV. Efter en paus från hans ursprungliga kärleksaffär med motorsport i början av 70-talet så startade Wayne sina motorcyklarambitioner i början av 80-talet. Vid den tiden hade han två unga söner som delade samma passion, så de tillbringade mycket tid som en familj som åkte på sina motorcyklar och ATV. När åren gick och trehjuliga ATV förvandlades till Quads växte Hinson-familjens engagemang i sporten; från enkla dagsturer, till helgturer och till slut tävlingsquad i slutet av 80-talet.

Berättelsen börjar verkligen 1989, när Wayne blev engagerad i professionell ATV-racing som mottagare för Grand National Champion, Gary Denton. Wayne hjälpte Gary att vinna sju av sina rekord åtta Grand National Championships. Waynes obevekliga uppmärksamhet på detaljer var tydlig i byggandet av engångsdelar för racecykeln: sätesspärrar, airbox-ringar, motvaktfästen och naturligtvis kopplingskorgar. Närhelst det var något racecykeln verkligen behövde som inte fanns på eftermarknaden, skulle Wayne bygga den. Det var under denna tid som den första högpresterande eftermarknadskopplingskorgen föddes.

Waynes ursprungliga avsikt var att stoppa brytning av kopplingskorg. Lagerkorgar var tillverkade av aluminium så det logiska materialvalet för en uppgradering var stål. Men stålkorgar var också mycket tunga. Wayne bestämde att korgar kunde tillverkas av en starkare aluminium och hårdragerad för att ge en oerhört överlägsen del till formgjutstyckena med samma eller lättare vikt och Hinson Clutch Components föddes.

I dag säljer Hinson Clutch Components de bästa kopplingskomponenterna som finns i världen för Sport Cyklar, terränghjulingar och terrängmotorcyklar, och erbjuder allt från kopplingskorgar, innernav, tryckplattor, glidkopplingar, fiber- och stålplattor, kopplingsfjädrar och kopplingskåpor. Med dessa delar har vi vunnit 267 nationella och världsmästerskap under våra 22 år av verksamhet. En meritlista vi är väldigt stolta över!

Produkter från Hinson finns i kategorierna .

Se bara produkter som passar din motorcykel