Visar produkter från JE PISTONS

JE PISTONS

Ursprunget på det vi känner idag som JE Pistons kan spåras tillbaka till 1912 och Los Angeles gjuteri av William Jahns Sr och hans företag W.H. Jahns. Använder tagline, ”Nothing but Pistons”, W.H. Jahns företag tillverkade kolvar och halvfärdiga kolvar fram till 1948, då Jahns Sr gick i pension. Samtidigt började Jahns ’son, William ”Uncle Bill” Jahns Jr., och hade arbetat på sitt företag Jahns’ Racing Pistons sedan 1947. Kort efter blev verksamheten Jahns ’Engineering Pistons och slutligen förkortades till JE Pistons.

Genom de följande åren utvecklades JE Pistons teknik, från att behärska gjutningstekniken på 60-talet till forskning och implementering av smidsteknologi på 70-talet. Numerical Controlled (NC) -maskiner introducerades för tillverkning i början av 80-talet, vilket snabbt förbättrades till användningen av Computer Numerical Controlled (CNC) maskiner och ett proprietärt kolvdesign- och bearbetningsprogram i mitten av 80-talet.

JE Pistons har fortsatt att utveckla sina tillverkningsprocesser och erbjuder för närvarande racingkolvar antingen från hyllan eller helt anpassade. JE-kolvar är alla designade, smidda och bearbetade interna, vilket gör det möjligt att kontrollera varje steg i kolvtillverkningsprocessen. JEs mer än 7 årtionden av erfarenhet av hög nivå racing har lett till att erbjuda premium racing funktioner, inklusive full billetkonstruktion, EN plätering och specialdesignade beläggningar, för att nämna några.

Produkter från JE PISTONS finns i kategorierna .

Se bara produkter som passar din motorcykel