JIMS

Med en ödmjuk start år 1967 har JIMS® vuxit till en av branschledarna som producerar prestandadelar, tillbehör, verktyg, växellådor och motorer med hög prestanda som alla syftar till att förbättra Harley-ryttarens upplevelse. Ursprungligen arbetade Jim Thiessen som maskinist inom flygindustrin. När motorcyklar kom till butiken under de första dagarna för…

Läs mer om JIMS

Produkter från JIMS finns i kategorierna Verktyg, Motor, Förgasare, Växellåda & koppling, Kyl, Hjul, Liftar & Dollys, Växelspakar, Drivlina och Bromsar.

JIMS's historia

Med en ödmjuk start år 1967 har JIMS® vuxit till en av branschledarna som producerar prestandadelar, tillbehör, verktyg, växellådor och motorer med hög prestanda som alla syftar till att förbättra Harley-ryttarens upplevelse. Ursprungligen arbetade Jim Thiessen som maskinist inom flygindustrin. När motorcyklar kom till butiken under de första dagarna för reparationer och mekaniska problem så skulle kunderna komma till Jim och leta efter svårfunna delar eller amerikatillverkade delar av högre kvalitet. I mitten till slutet av 70-talet åtog sig Jim 100% till V-Twin Motorcyklar.

Att utveckla delar och processa är Jims expertis, så naturligtvis skapades ett rykte inom motorcykelindustrin. Det började med bara några manuella fabriker och svarvar, ockuperar JIMS nu flera byggnader på totalt 50 000 kvadratmeter fyllda med CNC-maskiner.

JIMS sysselsätter duktiga hantverkare som driver en fantastisk samling av högteknologiska maskiner som CNC-bearbetningscentra, svarvar och inspektionsutrustning, med modern design och teknik, prototypavdelning och testanläggningar för att säkerställa kvalitet är högsta prioritet. Vårt utvecklingsteam är ett mångfaldigt, erfaret, magert team som innehåller expertmaskiner som kan både CNC och manuell bearbetning, tillsammans med programmerare, ingenjörer, mekanik, projektledare och forskningspecialister; arbeta tillsammans med precisionsinstrument. Processkontroll och arbetsetik garanterar jämn och exakt kvalitet.

JIMS är bekant med kritiska och snäva toleranser. JIMS-delar används och förlitas över hela världen, dagligen, i kritiska arbetsförsamlingar. En mycket unik talang som JIMS har under sitt tak är deras erfarenhet av förbränningsmotorutveckling och manuella växellådor. JIMS har utvecklat flera motorcykelmotorer och växellådor och producerat dessa produkter i tusentals.

JIMS-varumärket är också involverat i många olika former av tävlingar och sponsrar några av de snabbaste Harley-motorcyklarna på planeten, inklusive deltagare i AHDRA och plakathållare i BUB Speed ​​Trials på Bonneville Salt Flats. Forsknings- och utvecklingsgruppen söker alltid efter mer hästkrafter, mer pålitliga delar, verktyg och nya delar som ännu inte finns tillgängliga på marknaden och har åtagit sig att tillverka så mycket de kan ”i hus”, vilket i sin tur garanterar det bästa Amerikansk kvalitet tillgänglig.

Verktyg från JIMS

Se allt ur Verktyg från JIMS

Förgasare från JIMS

Se allt ur Förgasare från JIMS

Växellåda & koppling från JIMS

Se allt ur Växellåda & koppling från JIMS

Liftar & Dollys från JIMS

Se allt ur Liftar & Dollys från JIMS

Växelspakar från JIMS

Se allt ur Växelspakar från JIMS

Drivlina från JIMS

Se allt ur Drivlina från JIMS

Bromsar från JIMS

Se allt ur Bromsar från JIMS

Se bara produkter som passar din motorcykel