Visar produkter från KB PERFORMANCE

KB PERFORMANCE

United Engine and Machine Company startades 1922 i Fresno, Kalifornien av Deuta Sulprizio, sr. I åtta år fortsatte företaget att växa och bygga upp ett rykte för tillverkning av kolvar. 1930 flyttades företaget till San Leandro, Kalifornien för att leverera OEM-tillverkare belägna på västkusten.

Företaget fortsatte att växa till början av andra världskriget. Under kriget förändrades företagets betoning. De var inte längre enbart en kolvtillverkare. Företaget började leverera speciella marina applikationer för PT-båtar och några små ammunition, till exempel brandbomber.

Efter kriget och grundaren död 1946 riktade företaget återigen sina ansträngningar mot kolvar. Ledningen hanterades nu av sönerna, Ray, Deuta och Chal Sulprizio.

Företaget fortsatte att växa med sin styrka baserad på flexibel hantering och dess förmåga att designa och bygga sin egen utrustning med betydande besparingar. Denna filosofi bar företaget genom 50-, 60- och 70-talet. Men i slutet av sjuttiotalet blev det tydligt att kostnaderna för att göra affärer i Bay Area blev alltför höga. Om United Engine and Machine Company skulle förbli konkurrenskraftigt på såväl inhemska som världsmarknader måste det göra en förändring.

Företaget flyttade till Carson City, Nevada 1978, där det har fortsatt att växa. Sedan det rörde sig har United Engine fortsatt att titta på sin roll på hemmamarknaden och världsmarknaden. För närvarande tillverkar UEM Silv-O-Lite OE eftermarknads kolvlinje, KB Performance Pistons (inklusive motorcykeldivisionen) och The Claimer Performance Piston Series. United Engine and Machine Company har nu mer än 80 år i affärer.

Produkter från KB PERFORMANCE finns i kategorierna .

Vi hittade inga produkter i produkter, vi lägger kontinuerligt in tusentals produkter så framåt maj månad kommer du hitta många fler produkter som passar din motorcykel.

Se bara produkter som passar din motorcykel